Utvecklingen går framåt, även efter 16 december

Om en vecka ska beta.uppsala.se ersätta nuvarande uppsala.se. Vi känner oss trygga med att vi kommer att kunna ge våra besökare en bra webbplats med relevant innehåll. Är det någonting du saknar, hör av dig!

Men visst finns det jobb kvar att göra även efter 16 december. Även om all utveckling sker på en öppen betawebb och vi löpande gör användningstester är det ju inte förrän sajten används på riktigt som vi kan se hur bra den fungerar. Så snart är det upp till bevis!

Det är först nu när beta.uppsala.se innehåller en större mängd innehåll som vi på riktigt kan testa vår sökmotor. Vi har bland annat kikat på de hundra vanligaste sökorden på nuvarande uppsala.se och testat att göra motsvarande sökningar på beta.uppsala.se. Resultatet är ok men kan bli bättre. Vi lägger därför en hel del krut på att göra sökmotorn så bra som möjligt nu sista veckan.

Förutom sökmotorn jobbar utvecklarna med några andra saker så här i slutspurten:

 • Möjlighet att lämna synpunkter på alla sidor.
 • Justeringar av Lyssna-funktionen.
 • Mindre ändringar på flera sidor under Organisation och styrning.
 • Möjlighet att dela pressmeddelanden och nyheter i sociala medier.
 • En hel del mindre justeringar av designen, framförallt i mobilläge.
 • Förbättringar av prestandan så att sajten går fort att ladda.
 • Uppgradering av publiceringsverktyget inklusive sökmotorn för att få med de senaste förbättringarna.

Efter 16 december kommer vi att följa statistiken med spänning för att snabbt kunna anpassa såväl funktioner som innehåll för att på bästa sätt förenkla vardagen för dig som besöker oss. Välkommen att lämna synpunkter i vårt diskussionsforum!

Annonser

Scrum master

Publicerat i Uppsala.se
2 comments on “Utvecklingen går framåt, även efter 16 december
 1. Mathias Ericsson skriver:

  Hej!

  Kul att se er beta, jag har lagt upp information om den på min webbplats webblanseringar.se men skulle vilka komppletera med vilka leverantörer ni arbetat med eller om ni har utvecklat webbplatsen själva?

  Vänliga hälsningar
  Mathias

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: