Huddinge på besök

Vi har haft besök av Huddinge kommuns kommunikationsavdelning. De var nyfikna på hur vi jobbar med nya uppsala.se, men också på våra erfarenheter sedan lanseringen för ett år sedan. Som alltid är det givande och inspirerande att träffa kollegor från andra kommuner. Utmaningarna är många gånger desamma, tankarna på förbättringar likaså. Vi är bara i lite olika faser. Designprincip 10 – ”arbeta öppet: det gör tjänster bättre” – kommer verkligen till sin rätt i den konkreta dialogen med andra. Vi delar gärna med oss av både framgångar och motgångar. Kanske är det till och med så att motgångarna är mest intressanta, det är ju dem man lär sig av!

Vi lanserade nya uppsala.se i en uppförsbacke. Kommunen genomförde en stor organisationsförändring under samma period, och det tar tid innan interna processer, rutiner och bemanning är på plats. Följden av det kan bli att webben får klä skott för sådant som inte fungerar bakom kulisserna. Det är en naturlig följd när man genomför en stor förändring på förhållandevis kort tid. Det gäller att ha en gemensam uppfattning om och acceptans för att det förhåller sig så. Bara då kan vi hjälpas åt att göra det bättre.

Arbetet med uppsala.se är en resa som fortfarande pågår, och ska så göra! En webbplats får aldrig stagnera och den blir aldrig färdig, så länge man bestämt sig för att alltid utgå från användarnas behov. Vi utvecklar uppsala.se för att den ska ge reell nytta för sina användare – förenkla vardagen och underlätta insyn och delaktighet. Vi ska bidra till att stärka kommuninvånarnas förtroende för Uppsala kommun. Och det gör vi genom att ta reda på vad användarna efterfrågar, utgå från det och skapa bra tjänster och innehåll på kommunens webbplats.

Vi har i olika blogginlägg berättat om hur vi gick tillväga i bygget och hur vi jobbar med utvecklingen av webbplatsen. Hur vi använder designprinciperna, testar, utvecklar designen och våra innehållskriterier, bland mycket annat. Så visst har vi haft fina utförslöpor och ett och annat som gått som på räls också! Även detta vill vi ju gärna dela med oss av, så det blev en stund av både givande och tagande tillsammans med vännerna från Huddinge.

– Vi är mycket inspirerade av Uppsala kommuns arbete, både hur ni arbetar metodiskt och vilket resultat ni åstadkommit, säger Erik Ferenius, ansvarig digitala medier i Huddinge kommun.

Och den fina repliken stärker oss i vårt fortsatta arbete!

Studiebesök från Huddinge kommun.1 2015-12-04 Studiebesök från Huddinge kommun.2 2015-12-04

Ett riktigt Gott nytt år önskar vi er alla!

Annonser
Tagged with: , , ,
Publicerat i Uppsala.se
%d bloggare gillar detta: